fbpx

3 redenen waarom User Generated Content (UGC) goed is voor jouw bedrijf

Tegenwoordig besteden steeds meer mensen aandacht aan de ervaringen die door de rest van hun gemeenschap worden gedeeld, d.w.z. door gebruikers gegenereerde content(UGC). Bovendien groeide UGC tijdens de lockdown aan waarde binnen de marketingwereld omdat professionals geen nieuwe content konden produceren.

Het is dus belangrijk om de voordelen te onthouden van het opnemen en gebruiken van UGC in jouw digitale marketingstrategieën. In de blog lees je drie redenen waarom UGC ook voor jouw bedrijf kan werken.

Wat betekent UGC?

Door UGC kan elke vorm van content zijn die je maar kan bedenken – afbeeldingen, video’s, tekst- of audiobestanden. Zolang ze maar worden gepost op een sociaal platform. Bedrijven gebruiken dit soort content in hun marketingcampagnes, zodra ze toestemming hebben van de makers/influencers. Je zou het ook consumer-generated marketing kunnen noemen.

Waarom UGC gebruiken in je marketingstrategie?

De ‘klant’ creëert unieke content voor jouw merk

Als gebruikers van sociale media genereren we content over de bedrijven die we leuk vinden op onze sociale profielen. Wanneer een product ons bevalt, delen we het met onze community (vrienden, familie, team…) en worden we ambassadeurs. Hierdoor kunnen bedrijven veel unieke en exclusieve content krijgen over hun producten en diensten. Ook krijgen ze data over het gebruik en ervaring in relatie tot hun producten. Dit zorgt ervoor dat ze op hun beurt meer of beter potentiële klanten kunnen bereiken.

Geloofwaardigheid en authenticiteit

User-generated content zorgt voor meer vertrouwen tussen klanten en bedrijven. Het is eerlijke content die de potentiële klant kan vertrouwen. Het is immers niet de content van het merk zelf, maar gebaseerd op de ervaringen die andere klanten met de producten hebben gehad.

Meer verkeer en meer conversies

Online verkeer is een KPI van groot belang voor elk bedrijf. Maar er moet conversie zijn om dat verkeer effectief te laten zijn. Hierboven benadrukten we authenticiteit als een voordeel van UGC. En dit is het type content dat dient als “sociaal bewijs” voor potentiële klanten. Met andere woorden, UGC versnelt het aankoopproces, waardoor de conversie van jouw merk toeneemt.

Wil jij meer weten hoe je UGC kan gebruiken voor jouw bedrijf? Neem dan eens contact op met één van onze toppers om te kijken hoe wij jou kunnen helpen naar meer klanten.