fbpx

Top 7 SEO tips voor e-commerce

Online shoppers zijn tegenwoordig ongelooflijk slim en ervaren. Ze weten wat ze willen, waar het te vinden is, en hoeveel het zou moeten kosten. Met dat in gedachten, moeten webshops goed doordachte SEO strategieën hebben, zodat consumenten hun producten gemakkelijk online kunnen vinden.

Er komt dus steeds meer bij kijken dan alleen kleine on-page SEO tips. De volgende zeven tips zullen jou helpen om jouw webshop te optimaliseren voor meer verkeer en conversiepercentages.

Test jouw SEO doelen met Google Ads

Google-advertenties zijn een manier om je te helpen jouw doelzoekwoorden te testen. Het laat zien waar mensen naar zoeken en hoeveel mensen elke maand naar dat woord of zinsdeel zoeken. Binnen Google Ads, is er een gratis tool genaamd Google Keyword Planner. Je kunt deze gratis tool gebruiken om nieuwe zoekwoorden gerelateerd aan jouw markt te ontdekken en schattingen in te zien van de zoekopdrachten die ze krijgen en de kosten om ze te gebruiken.

Google Keyword Planner biedt ook een andere manier om campagnes te maken die zijn gecentreerd rond diepgaand trefwoord onderzoek. Check hier Google Keyword Planner.

Verhoog de snelheid van jouw webshop

Een snelle website geeft een blije klant. Niet alleen zullen jouw klanten de snelle laadtijd waarderen, Google doet dat ook. Zorg ervoor dat je afbeeldingen optimaliseert, gebruik een caching plugin en minify CSS en JavaScript bestanden.

Paginasnelheid is een bevestigde Google ranking factor. Core Web Vitals beoordeelt het laden van een website, de interactiviteit en de visuele stabiliteit van de content, waarbij de totale score van invloed is op jouw ranking. Daarom is de laadsnelheid van een pagina een bevestigde rankingfactor, zowel voor desktop- als mobiele versies.

Creëer originele content

Het creëren van originele content is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat jouw websop goed scoort in zoekmachines. Dit betekent niet kopiëren of herschrijven van bestaande content van andere websites, maar in plaats daarvan verse, informatieve, boeiende artikelen, blog posts, en productbeschrijvingen produceren.

Google ’s werelds grootste zoekmachine, let ook op originele content en neemt het in als een factor voor het bijdragen aan de geloofwaardigheid van een webshop, die haar waarschijnlijkheid van ranking hoger in de zoekmachine resultaten voor het bepaalde zoekwoord betrokken bij de tekst verhoogt. Als je gezien wilt worden in deze markt, moet je originele, kwalitatieve EN relevante content produceren op grote schaal.

SEO optimalisatie van categoriepagina’s

Op zoekopdrachten gebaseerde categoriepagina’s zijn een geweldige manier om specifieke en relevante inhoud onder de aandacht van uw potentiële klanten te brengen. Het beste wat je kunt doen is alle producten op één pagina zetten. Vanaf dit punt gaat het erom ervoor te zorgen dat die ene pagina een extreem hoge mate van relevantie heeft met waar de gebruiker naar op zoek is.

Technische SEO – Overweeg een crawl budget

Net als met elk ander aspect van SEO, moet je jouw crawl budget overwegen bij het optimaliseren van jouw webshop. Te veel dubbele pagina’s of lage-kwaliteit pagina’s kunnen de crawlers van de zoekmachines slechte indicaties geven en voorkomen dat ze al jouw hoogwaardige content indexeren.

Los problemen met indexatie op

De eerste manier om jouw webshop beter geïndexeerd te krijgen is om ervoor te zorgen dat je problemen met indexatie oplost. Het is een veel voorkomend SEO probleem en beïnvloedt alle websites, variërend van kleine WordPress blogs tot grote Sitecore en Shopify eCommerce websites.

De serieuze gevallen van indexatie bloat komen meestal voor op eCommerce websites, omdat deze de neiging hebben om gebruiksvriendelijke navigaties en filterlijsten te gebruiken, waardoor gebruikers sneller de producten kunnen identificeren die ze willen.

Heb een duidelijk SEO plan

Bij het maken van jouw e-commerce SEO strategie, is het essentieel om een duidelijk beeld te hebben van de zoekwoorden die je wilt richten gebruiken. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat jouw webshop zich richt op de juiste gebruikers en dat jouw content aansluit bij jouw merk. Keyword Planning & Keyword Onderzoek is een van de meest kritische elementen van SEO.

Hoewel het geen resultaten kan garanderen, geeft het je wel een duwtje in de goede richting. Als je net begint met het bouwen van jouw webshop, is het essentieel om deze strategie vanaf het allereerste begin te implementeren.

Het is aan te raden om systematisch links op te bouwen voor jouw e-commerce site, inclusief het gebruik van branded anchor tekst. Zo’n link-building plan moet gericht zijn op het verkrijgen van de beste waarde van interne, externe, en merkbekendheid doeleinden.

SEO tips voor e-commerce die wel werken

Het e-commerce landschap is voortdurend in beweging, dus up-to-date blijven op de nieuwste e-commerce SEO tips en technieken is essentieel. Deze top zeven SEO tips zullen jou helpen naar meer verkeer en online zichtbaarheid. Heb jij ook een duidelijk SEO plan nodig voor jouw webshop? Vraag dan nu onze gratis SEO scan aan en kom erachter op welke punten je jouw webshop kan verbeteren.