fbpx

8 voordelen van een white label marketing agency

Met behulp van white label diensten kunnen digitale marketingbureaus hun inkomstenpotentieel uitbouwen en nog harder groeien. Een White label marketing agency zoals Latourmedia bieden je ook templates zodat jij direct verder kunt met waar je mee bezig moet zijn. Ze besparen jou tijd en helpt jouw marketing bureau naar een professioneel brand.

White label marketing agencies zijn one-stop shops die de middelen en expertise bieden die nodig zijn om klantenbinding, klantenbehoud en merkreputatie te stimuleren – wat allemaal helpt om nieuwe klanten aan te trekken.

Veel solopreneurs en eigenaars van kleine marketingbureaus vinden het een uitdaging om met talrijke interne specialisten of freelancers om te gaan. Het inhuren van deze specialisten kan extreem duur zijn.

Een klein voorbeeld als een gerenommeerd webdesign- en ontwikkelingsbedrijf. Jouw klanten zullen uiteindelijk vragen om aanvullende diensten zoals advertising, copywriting, social media marketing, PR of SEO. Als je geen getrainde professionals aan boord hebt, loop je dergelijke contracten en klanten mis.

Maar er is een manier voor digitale marketingbureaus om hun activiteiten op te schalen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de dienstverlening? Ja, natuurlijk! Huur een white label marketing agency in.

Wat zijn White Label Marketing Diensten?

Een white label marketing agency biedt meestal een set van diensten aan zoals SEO, Content Marketing, Google Ads, of Facebook Ads die je kunt rebranden met jouw logo/naam en doorverkopen aan jouw klanten voor jouw eigen premium vergoeding. Het inhuren van white label diensten ondersteunt jouw webdesign bureau, SEO agency of advertising consultancy en stelt hen in staat om snel een groot personeelsbestand op te bouwen.

Je kunt dus de extra serviceverzoeken van jouw klanten accepteren en nieuwe inkomstenstromen toevoegen zonder nieuwe interne medewerkers aan te nemen.

Veel marketingbureaus huren white label digitale marketingdiensten of freelancers in om specifieke klantprojecten te beheren, voornamelijk vanwege capaciteitsproblemen. Meestal zijn full-service marketingbureaus gespecialiseerd in slechts één of twee diensten. In de meeste gevallen zijn de interne medewerkers dan al overvol. Andere marketingbureaus hebben geen in-house experts om de vele diensten te leveren die klanten nodig kunnen hebben, zoals social media marketing, SEO en het schrijven van content.

Als je denkt dat dit bedrijfsmodel ideaal voor jou kan zijn, neem dan snel eens contact op met één van onze projectmanagers.

Waarom White Label Digitale Marketingdiensten gebruiken?

Wanneer je jouw bedrijf uitbreidt en klanten je beginnen te vertrouwen, kunnen ze jou uiteindelijk vragen om aanvullende diensten te leveren. Jouw bureau kan al dan niet gespecialiseerd zijn in die specifieke diensten, maar je kunt geen nee zeggen tegen een belangrijke klant. Met white label marketingdiensten kun je “ja” zeggen tegen projecten van grote bedrijvenen high-ticket klanten toevoegen zonder te hoeven investeren in software, opleiden van mensen of extra infrastructuur.

Als jij je wilt positioneren als een full-service bureau, is white labeling de beste optie. Het kan ne die grote verandering betekenen voor jouw bedrijf. Hieronder lees je 8 redenen waarom ook jij moet gaan samenwerken met een white label marketing agency.

Positioneer jouw marketingbureau als een totaaloplossing

Jezelf positioneren als een full-service bureau is een goede bedrijfsstrategie om nieuwe klanten aan te trekken en de bestaande te behouden. Gaandeweg kan je echter te maken krijgen met verschillende knelpunten en implementatieproblemen.

Niet elk bedrijf kan het zich veroorloven om een leger van specialisten zoals copywriters, digitale designers, developers, SEO en PPC specialisten, social media marketeers, PR specialisten en video- of fotografen in te huren. Daarom worstelen ze met het behandelen en vervullen van de uiteenlopende behoeften van hun klanten.

Met behulp van white label digitale marketingdiensten kan ook jij je positioneren als een one-stop-shop die een breed spectrum van gespecialiseerde diensten aanbiedt, zoals:

 • Facebook Ads
 • SEO
 • Website design
 • Marketing funnels
 • Social media content
 • Copywriting
 • Google-advertenties

Vrije tijd om je te concentreren op jouw kernkwaliteiten

Wanneer werknemers overbelast zijn, werken ze buiten hun vaste mogelijkheden met als gevolg frequente vertragingen, tijdverlies en ontevredenheid. Dit verlaagt de productiviteit en het werknemersmoreel.

White labeling van aanvullende diensten bespaart je onnodige rompslomp en zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op het werk waar jouw marketingbureau goed in is. Het resulteert in kwaliteitswerk, een tevreden personeelsbestand, tevreden klanten en hernieuwde contracten.

Voer effectieve marketingcampagnes

Met white labeling kunt je meer halen uit jouw campagnes. Heeft jouw interne contentteam een uniek stuk content gecreëerd? Je kunt de digitale PR-middelen van een white label bureau gebruiken om het agressief te promoten.

Het gebruik van bijvoorbeeld white labeling SEO-diensten geeft jouw inhoud het duwtje in de rug om bovenaan te komen in organische zoekopdrachten. Deze plotselinge sprong in de rankings zal leiden tot merkbaar meer verkeer, betere resultaten en hogere conversiepercentages.

Volgens een rapport van HubSpot hebben 59% van de marketeers dat inbound methoden gebruiken, de hoogste kwaliteit leads voor hun verkoopteams.

Als jouw website is geoptimaliseerd voor hoge intentie en populaire zoekwoorden, zal deze grote hoeveelheden verkeer en kwalitatieve leads aantrekken.

Houd de kosten laag

Volgens indeed.com zijn de gemiddelde jaarlijkse basissalarissen van een SEO specialist, een digital marketing specialist, een copywriter en een content strateeg tussen de € 45.000 en € 60.000. Dit betekent dat je deze extra kosten dus moet meenemen als jij mensen in dienst neemt. Als je dus voor 3 nieuwe diensten iemand in dienst neemt, kunnen de kosten dus aanzienlijk snel stijgen.

White labeling digitale marketing diensten kunnen jou helpen om efficiënt op te schalen. Zij zullen jou diensten leveren zonder dat je in-house personeel hoeft aan te nemen of te managen. Het zal de kosten verlagen en jouw mogelijkheden uitbreiden, waardoor je bestaande klanten kunt upsellen en uw inkomsten snel kunt verhogen.

Maak gebruik van de ongelooflijke kracht van sociale media

Sociale media is een zeer effectief marketinginstrument. Je kunt er naamsbekendheid mee creëren, betrokkenheid vergroten, consumenten informeren, campagnes voeren en conversies stimuleren. Het is de perfecte toepassing voor white labeling.

Alleen het plannen van social media-berichten levert je niet meer volgers of ROI op. Je zou social listening moeten proberen. Hiermee kun je het merksentiment meten en sociale conversaties en merkvermeldingen op alle belangrijke platforms verzamelen. Je kan echter niet gemakkelijk social monitoring-experts vinden en social listening-tools zijn onbetaalbaar.

White label-bureaus beschikken over deskundige middelen en eersteklas toegang tot dure tools waarmee je sociale media kunt inzetten om jouw bedrijfsdoelstellingen te bereiken. White labeling zal je ook helpen tijd en geld te besparen op het inhuren, trainen, kopen van tools en het doen van onderzoek.

Blijf op de hoogte van algoritmewijzigingen

Social media platforms blijven hun algoritmes veranderen om een optimale gebruikerservaring te bieden en verkeerde informatie te verminderen. Maar het maakt het moeilijk voor marketeers omdat organische feeds volledig kunnen verdwijnen nadat dergelijke updates zijn uitgerold.

Om dit aan te pakken, werken experts van white label bureaus strategieën uit op basis van de veranderingen in de algoritmen. Ze vullen organische inhoud aan met betaalde reclame om het verloren organische bereik terug te winnen. Ze werken eraan om de schijnbare impact van dergelijke algoritme-updates te compenseren, die vaak wordt weergegeven in rapporten van social media-analyses.

White label-bureaus beschikken over speciale middelen om algoritmewijzigingen te onderzoeken en tactieken dienovereenkomstig bij te werken. Het kan u bevrijden van het zware werk van reverse-engineering van de laatste grillen en grillen van een sociaal platform. Het resultaat? Geen slapeloze nachten meer elke keer dat Facebook, Instagram of LinkedIn hun algoritmes veranderen die de zichtbaarheid van uw berichten kunnen beïnvloeden.

Beoordeel de social media-strategie en -campagnes

Een white label bureau is niet alleen een verlengstuk van jouw team; het is ook een betrouwbare, verantwoordelijke partner. Het biedt je een waardevolle partner voor marketingcampagnes en helpt je deze af te stemmen op de behoeften en verwachtingen van de klant.

Stel dat jouw team effectieve content heeft gemaakt om jouw campagne te ondersteunen met verbluffende afbeeldingen om het publiek te boeien. Jouw white label partner zal je begeleiden bij de juiste tone-of-voice, taal of beelden om de impact van jouw campagne te vergroten. Hij zal ook de juiste hashtags voorstellen om jouw zichtbaarheid te vergroten en de beste hoeken die je kunt proberen voor verschillende doelgroepen.

SEO beheren

SEO wordt steeds ingewikkelder door de ingrijpende veranderingen in de algoritmen van zoekmachines. Fouten kunnen je veel geld kosten als je ze niet op tijd aanpakt. Om te slagen, moet je verschillende strategieën implementeren zoals:

 • On-page SEO
 • Technische SEO
 • Lokale SEO
 • Linkbuilding
 • Google my business pagina

Met meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten krijgen bedrijven elke dag oneindig veel kansen. Een website die goed scoort in zoekmachines kan dus een enorme impact hebben op een bedrijf.

Met duizenden bezoekers kun je een redelijk conversiepercentage bereiken als je een goede gebruikerservaring biedt op jouw website. Meer verkeer betekent meer leads, conversie en lokaal verkeer. En dat goed is voor een aanzienlijk deel van de verkoop voor veel lokale bedrijven.

Een white label marketing agency heeft getrainde SEO-experts om jouw website te helpen rangschikken op populaire zoekwoorden om inkomsten te genereren uit het inkomende verkeer. Als je een hoog verkeersvolume kunt aantrekken, heb je geen verkoopteam nodig. Wel een goede website.

De sleutel tot SEO-succes is jouw vermogen om hoogwaardige SEO-tools te gebruiken om hoogwaardige zoekwoorden te targeten en jouw website te optimaliseren om gericht verkeer aan te trekken. Er zijn veel SEO-tools, maar de meeste zijn onbetaalbaar voor creatieve bureaus.

Omdat white label marketing agencies veel bedrijven en klanten bedienen, hebben zij de getrainde experts en premium toegang tot deze tools. Als je voor een betaald abonnement op deze SEO-tools gaat, betaal je uiteindelijk misschien meer dan € 10.000 per jaar voor alleen de software. Alleen met white label bureaus, krijg je toegang tot de beste SEO-tools en bespaar je meer dan de €10.000 per jaar die je anders zou hebben uitgegeven aan de premium accounts.

Implementeer effectieve contentmarketing

Effectieve contentmarketing draait om unieke content die waarde biedt. Wanneer je white label content doorverkoopt, zijn er twee teams betrokken bij de creatie, curatie en promotie ervan, zodat optimale kwaliteit, tijdige levering en indrukwekkende marketing gewaarborgd zijn.

Jouw bedrijf en de white label agency werken bijvoorbeeld aan een geweldige case study om het verkeer en de conversies op de website van een klant te stimuleren. Zodra het klaar is, zullen alle drie de partijen het promoten om jouw respectieve doelstellingen te bereiken omdat je er allemaal belang bij hebt.

Diverse digitale en PR-marketingbureaus werken met ons samen in Nederland, Engeland, België en Duitsland.. Zij gebruiken onze white-label diensten om tractie te krijgen en merkbare resultaten voor hun klanten te bereiken.

Waarom je een white label agency moet inschakelen

59% van de bedrijven noemt kostenbesparing als belangrijke reden voor het uitbesteding van bepaalde marketingdiensten. Dit en de vele andere voordelen van white labeling zullen deze business in de toekomst blijven stimuleren. White labeling zit wereldwijd in de lift, en daar is een goede reden voor. Als jij het nog niet hebt gebruikt , is het tijd dat je dat doet. Latourmedia biedt al deze voordelen en middelen om jouw klanten tevreden te houden. Neem snel een kijkje bij onze diensten om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.