fbpx

Case study: Content productie en SEO zorgen voor een verbeterde online zichtbaarheid en ranking voor lokale bedrijven.

Onze klant, een lokaal renovatie- en verbouwingsbedrijf in Amsterdam, wilde zijn online aanwezigheid vergroten en meer klanten aantrekken. Het bedrijf had een website, maar deze genereerde weinig leads en verkeer. De klant ging in zee met LatourMedia voor hulp met zoekmachineoptimalisatie (SEO) en de productie van content.

Uitdaging

De belangrijkste uitdaging van de klant was een gebrek aan zichtbaarheid op zoekmachines, met name Google. De website scoorde slecht bij zoekmachines en verscheen niet op de eerste pagina van de zoekresultaten voor relevante zoekwoorden. Bovendien werd het blog van de website niet regelmatig bijgewerkt en had het geen content die geoptimaliseerd was voor zoekmachines.

Oplossing

LatourMedia implementeerde een uitgebreide SEO-strategie met regelmatige blogupdates en contentoptimalisatie. Het team creëerde een contentkalender en begon wekelijks nieuwe blogberichten te publiceren. Elk bericht werd geoptimaliseerd voor zoekmachines door relevante trefwoorden, metabeschrijvingen en interne links op te nemen. Daarnaast werkte het team aan het verbeteren van de algemene technische SEO van de website, zoals het optimaliseren van de structuur van de website en het verbeteren van de laadsnelheid van de website.

Resultaten

Als gevolg van de SEO en content productie inspanningen, begon de website van de klant te klimmen in de zoekmachine rankings. Binnen drie maanden was het organische verkeer van de website gestegen met 45%, en de website verscheen nu op de eerste pagina van Google voor verschillende relevante zoekwoorden. Deze toegenomen zichtbaarheid leidde tot meer leads en verkopen voor het bedrijf van de klant. Bovendien was de blog een waardevolle bron voor potentiële klanten geworden, omdat hij gevuld was met informatieve en relevante inhoud.

Conclusie

De SEO- en contentproductiediensten van LatourMedia hebben de klant geholpen zijn zichtbaarheid op zoekmachines te vergroten en meer klanten aan te trekken. Door regelmatig geoptimaliseerde blog content te publiceren en de technische SEO van de website te verbeteren, kon de website van de klant stijgen in de zoekmachine rankings en meer verkeer naar de site leiden. Deze verhoogde zichtbaarheid leidde tot meer leads en verkopen voor het bedrijf van de klant, en de blog werd een waardevolle bron voor potentiële klanten.

Ben jij een aannemer en wil je ook meer halen uit jouw website? Neem dan snel even contact op om te kijken of we kunnen samenwerken.