fbpx

Case Study: Social Media Advertising en Funnel Creatie zorgen voor een oneindige stroom aan leads voor diëtisten

Soupel, een orthomoleculaire diëtiste, wilde haar klantenbestand vergroten en meer leads genereren via haar online kanalen. Ze had een website en een grote aanwezigheid op sociale media, maar zag niet veel verkeer of het omzetten van bezoekers in klanten. Zij wendde zich tot LatourMedia voor hulp bij het genereren van leads via advertenties op sociale media en het creëren van trechters.

De uitdaging

De belangrijkste uitdaging van de klant was een gebrek aan leads en conversies van haar website. Ondanks een sterke aanwezigheid op sociale media genereerde haar website niet veel leads of zette bezoekers om in betalende klanten. Bovendien had de klant geen duidelijke trechter om bezoekers te begeleiden van bewustwording naar interesse en uiteindelijk naar een verkoop.

Oplossing

LatourMedia implementeerde een uitgebreide strategie voor het genereren van leads, waaronder directe reclame op sociale media en het creëren van een marketing funnel. Ons team creëerde gerichte social media-advertenties op platforms zoals Tiktok en Instagram, om potentiële klanten te bereiken die geïnteresseerd zijn in een gezonde levensstijl en voeding. Daarnaast werkte het team aan het creëren van een duidelijke funnel op de website, die bezoekers begeleidde van bewustwording naar interesse en uiteindelijk naar een verkoop.

Het resultaat

Als gevolg van de inspanningen voor leadgeneratie begon de klant een aanzienlijke toename in websiteverkeer en leads te zien. Binnen drie maanden was het websiteverkeer van de klant met 35% toegenomen en het aantal gegenereerde leads met 150%. Bovendien had de social media reclamecampagne meer dan 500 nieuwe leads gegenereerd en als gevolg daarvan kon de klant haar klantenbestand met 20% uitbreiden.

Conclusie

De lead generation strategie van LatourMedia heeft de klant geholpen haar websiteverkeer, leads en klantenbestand te vergroten. Door de implementatie van social media advertising en het creëren van een duidelijke trechter op de website, was de klant in staat om meer websitebezoekers om te zetten in betalende klanten. Deze verhoogde lead generatie stelde de klant in staat om haar bedrijf te laten groeien en een breder publiek te bereiken dat geïnteresseerd is in dieet en voeding.

Wil jij ook meer klanten generen via jouw online kanalen? Maak snel een afspraak om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.