fbpx

Marketing agency vs in-house marketing team

Het staat vast dat goede marketing een essentieel onderdeel is van de groei van jouw bedrijf. Maar helaas is er niet één echt duidelijk pad om jouw marketingdoelstellingen te bereiken.

De juiste marketingstrategie voor het ene bedrijf zal niet noodzakelijk geschikt zijn voor het andere.

Over het algemeen is er geen goede of verkeerde manier om het te doen, maar wel een goede of verkeerde manier voor jou!

Een van de eerste dingen die je moet beslissen is of je jouw marketing in eigen beheer houdt of dat je een marketingbureau inhuurt.

Er zijn voor- en nadelen aan beide en de weg die je kiest zal afhangen van jouw unieke behoeften.

In deze blog lees je alles over wat het beste gaat zijn voor jouw bedrijf.

Een marketing agency inzetten

Als het op marketing aankomt, zijn veel bedrijven zich niet bewust van wat er allemaal moet gebeuren. Een expert zijn in jouw branche EN een expert in marketingtactieken is vaak te veel gevraagd van 1 persoon.

De beslissing om een professioneel marketingteam in te huren hangt af van jouw budget en jouw doelstellingen, maar lees hieronder een paar voor- en nadelen die kunnen helpen bepalen of dit de juiste weg is.

De voordelen van een marketing agency

Een nieuwe set ogen

Omdat een marketingbureau geen deel uitmaakt van jouw dagelijkse werkzaamheden, kunnen ze een uniek perspectief op jouw bedrijf bieden.

Je kent misschien jouw vaste klanten en doelgroep, maar een marketingbureau heeft de ervaring en de expertise om jouw doelgroep en concurrentie te kennen.

Kies vooral een marketingbureau dat ervaring heeft opgedaan in jouw niche om snel aan de slag te kunnen. Deze eerdere ervaring zal hen helpen de perfecte marketingstrategie te ontwikkelen en jouw bedrijf te helpen groeien.

Consistentie

Als bedrijf ligt jouw focus op de huidige klanten en hun tevredenheid. Dit betekent dat als je jouw marketing zelf doet, deze in het beste geval inconsistent zal zijn. Misschien sla je een nieuwsbrief of twee over, vergeet je een blog te schrijven/plaatsen, en ontbreekt het aan algemene consistentie in jouw branding.

Het enige doel van een marketingbureau is ervoor te zorgen dat jouw advertenties, nieuwsbrieven, blogs en lead magnets worden geproduceerd en geleverd aan jouw publiek.

Gespecialiseerde vaardigheden

Een echt succesvolle marketingcampagne bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Je bent misschien goed in het posten op je social media, maar heb je verstand van content marketing of inbound marketing strategieën? Heb je verstand van zoekmachine optimalisatie? Hoe ben je met grafisch design of video’s bewerken?

Een marketingbureau heeft een team van experts die elke specifieke taak begrijpt en weten hoe ze je merk moeten positioneren om het meest effectief te zijn in elk marketingkanaal.

Productie snelheid

Al jouw marketing in eigen beheer behouden kan tijdrovend zijn, wat betekent dat het een uitdaging kan zijn om content op tijd af te leveren.

Als je jouw website opnieuw lanceert of een e-mailcampagne opzet, kan het weken of maanden duren voordat je klaar bent, terwijl een marketingbureau het veel sneller kan.
Jij runt jouw bedrijf EN probeert jouw merk in de markt te zetten. De enige focus van een marketingbureau is de marketing van uw merk.

Nadelen

Korte termijn verhoging van de uitgaven

Wanneer jij je aanmeldt bij een marketingbureau, ga je vaak geld uitgeven voordat je rendement ziet. Maar wanneer het juiste bureau vindt, maakt dat rendement de kosten meer dan goed.

Wanneer je naar de kosten kijkt, is het belangrijk om te onthouden dat je niet alleen betaalt voor het product, maar ook voor toegang tot een heel team en hun expertise.

Beperkte communicatie

Een van de grootste nadelen van het werken met een extern bureau is dat je niet dagelijks gemakkelijk toegang hebt tot het team dat aan jouw campagnes werkt.

Het is waarschijnlijk dat het team van jouw marketing agency ook met andere klanten werkt en dus kan je hen misschien niet spreken wanneer je dat zou willen.

Dit gezegd hebbende, heb je na de eerste gesprekken en vergaderingen om het project op te zetten, is het onwaarschijnlijk dat je voortdurend toegang en communicatie nodig hebt.

Zodra al jouw branding is gedeeld en de strategie is voltooid, kan het contact beperkt blijven tot updates of verschuivingen in de strategie.

Een intern marketingteam gebruiken

Veel kleine bedrijven willen volledige controle houden over hun marketinginspanningen en huren één persoon of team in om al hun marketing intern te doen. Net als bij het inhuren van een marketingbureau zijn er veel voor- en nadelen aan deze aanpak.

Voordelen

Dieper inzicht in jouw bedrijf

Een voordeel van interne marketing is dat je exact weet dat alle materialen en strategieën worden ontwikkeld met een grondige kennis van jouw bedrijf.

Ze zijn goed bekend met jouw producten of diensten en weten precies wie jouw klanten zijn. Dit betekent dat jouw marketingmateriaal vaker wel dan niet de juiste snaar raakt en bij jouw doelgroep overkomt.

Gemakkelijke toegang

Wanneer je jouw marketeers in huis hebt, is het gemakkelijk om even bij hen binnen te wippen en te praten over jouw strategie.

Het kan gunstig zijn voor het marketingteam om bij de dagelijkse werkzaamheden aanwezig te zijn en toegang te hebben tot de rest van jouw team bij het uitdragen van de bedrijfscultuur en waarden.

Alleen gericht op jouw merk

Zoals hierboven vermeld, werkt een marketingbureau waarschijnlijk met meerdere bedrijven. Bij een in-house team is jouw bedrijf de enige focus. Al hun werkuren worden besteed aan het ontwikkelen van jouw merk.

Nadelen

Salariskosten

Het duurt niet lang om te beseffen dat in-house marketing na verloop van tijd duurder wordt.

Wanneer je met een bureau werkt, wordt het grootste deel van de initiële kosten besteed aan het opzetten van jouw account en het bepalen van de strategie. Na verloop van tijd zullen deze kosten in evenwicht zijn. Als je een intern team hebt, blijven de salariskosten hoog en zullen ze alleen maar toenemen als je besluit om jouw marketingteam uit te breiden.

Als je een marketing agency inhuurt, ben je niet verantwoordelijk voor de jaarlijkse salarissen van elke medewerker en hoef je geen rekening te houden met secundaire arbeidsvoorwaarden of loonbelasting.

Gebrek aan nieuwe perspectieven

Interne teams kunnen een tunnelvisie ontwikkelen. Het kan heel moeilijk zijn om met nieuwe en frisse ideeën te komen als je geen perspectief van buitenaf hebt.

Marketing agencies kunnen meerdere perspectieven van buiten jouw bedrijf bieden die kunnen leiden tot interessante en creatieve marketingideeën.

Gebrek aan gespecialiseerde training

Marketingbureaus hebben marketeers in dienst. Ze werken ook vaak met ontwerpers, webontwikkelaars en SEO-experts. Om deze functies te behouden, moet je op de hoogte blijven van trends in de sector en beste praktijken, terwijl je de tijd neemt om je vaardigheden aan te scherpen en te verbeteren.

Er bestaat een grote kans dat een in-house marketeer, solo of als onderdeel van een team, niet de tijd, middelen of netwerkmogelijkheden heeft om aan professionele ontwikkeling te besteden.

Potentieel gebrek aan consistentie

Tenzij je specifiek een marketeer inhuurt om jouw team te versterken (wat de kosten zal verhogen), zal jouw in-house marketing waarschijnlijk worden behandeld door een personeelslid. Dit betekent dat marketing slechts een deel van hun werk is en waarschijnlijk niet het belangrijkste deel ervan.

Hier zal jouw marketingcampagne waarschijnlijk onder lijden. Wanneer marketing alleen maar wordt toegevoegd aan een taakomschrijving, is het gemakkelijk om tijdschema’s voor levering te missen en de gegevens en analyses te negeren die kunnen worden gebruikt om jouw bereik en conversies te verbeteren.

Een marketing agency inhuren vs in-house marketing

Een marketingbureau inhuren of een in-house team gebruiken is een beslissing die alleen jij kunt nemen.

Wij zeggen altijd dat het inhuren van een marketing agency de betere oplossing is voor snelle bedrijfsgroei.

Dit geldt vooral als je in een specifieke industrie werkt, bijvoorbeeld als aannemer of fabrikant. In deze gevallen is het zinvol om jouw marketing uit te besteden, zodat jij je kunt richten op het uitvoeren van jouw vak.

Denk jij er over na om ook eens te kijken of een marketing agency iets voor jou is? Neem dan snel eens contact op met één van onze projectmanagers.