fbpx

Het verschil tussen een lead generatie agency en een marketing agency

Wanneer jij jouw bedrijf wilt laten groeien, is het belangrijk om het aantal leads dat je laat binnenkomen te vergroten. Zonder gekwalificeerde leads of leads die echt geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst, is het extreem moeilijk om mensen over te halen om iets bij jou af te nemen.

Zowel lead generatie agencies als marketingbureaus kunnen helpen om jouw merk voor het juiste publiek te krijgen, zodat je meer gekwalificeerde leads binnen krijgt. Maar beide type bureau’s hebben een iets andere functie, en weten welk bureau geschikt is voor jouw doelstellingen kan het verschil maken tussen succes en het verspillen van jouw tijd en geld.

Om je te helpen bepalen welk type bureau het beste past bij jouw doelstellingen, nemen we elk bureau en het soort aanbod dat ze bieden onder de loep.

Hieronder lees je het verschil tussen een lead generatie agency en een marketing agency.

Wat is een lead generation agency?

Een lead generation agency verzamelt en aggregeert consumentengegevens en levert deze aan merken of bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe leads.

Dit type bureau zal verschillende tactieken gebruiken om leads te vinden en deze vervolgens rangschikken en kwalificeren op basis van warmte of het niveau van interactie met uw merk.

Deze leads worden meestal gevonden via:

 • Social media marketing
 • Online advertenties
 • Zoekmachine optimalisatie (SEO) strategieën
 • Content syndicatie (via geschikte blogs of RSS feeds)
 • Geoptimaliseerde landingspagina’s

Hoewel het misschien verleidelijk (en goedkoper) is om gewoon doelgroepgegevens te kopen, is het onwaarschijnlijk dat die gegevens veel zullen helpen. Om echte leads te verzamelen heb je een gerichte strategie nodig en dat is wat je met het juiste bureau kan bereiken.

Een ervaren lead generatie agency moet jou kunnen helpen bij het opzetten van een lead nurturing programma dat consumenten door de sales funnel beweegt, van de bewustwordingsfase tot de aankoopfase.

Wat is een marketing agency?

Een marketing agency helpt bedrijven bij het ontwikkelen en beheren van marketingstrategieën om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Deze bureaus kunnen publieks- en marktonderzoek en -analyses uitvoeren, de marketingstrategie in kaart brengen en producten of diensten promoten.

Vaak zal een marketingbureau de volgende diensten leveren:

 • Marktonderzoek uitvoeren
 • Marketingstrategieën ontwikkelen
 • Branding ontwikkelen
 • SEO uitvoeren
 • Website ontwerp
 • Grafisch ontwerp
 • Creëer e-mail en social media marketing strategieën
 • Ontwikkelen van content marketing strategieën
 • Public relations uitvoeren

Een marketingbureau kan je helpen jouw doelgroep en de pijnpunten van die doelgroep beter te identificeren, zodat je jouw merk kunt positioneren als de ideale oplossing voor hun problemen.

Groei, in welke waarde je ook kiest, is het primaire doel van een marketingbureau. Deze groei kan een grotere naamsbekendheid en erkenning betekenen, meer verkeer en leads, meer nieuwe klanten, betere retentie van eerdere klanten, of meer omzet en verkoop.

Wat is het verschil tussen een Lead Generatie Agency en een Marketing Agency?

Lead generation agencies en marketing agencies voeren soms vergelijkbare taken uit, maar het primaire verschil tussen hen ligt in hun algemene doelstellingen.

Een lead generation bureau zal werken om snel leads te leveren aan jouw verkoopteam, terwijl een marketingbureau leads kan leveren terwijl het meer gericht blijft op de groei van jouw bedrijf in termen van algemene marketingdoelstellingen.

Een manier om naar de verschillen tussen deze marketing agency te kijken, is te denken aan een tijdlijn. Leadgeneratie is meestal een snelle, kortetermijnoplossing voor snelle groei, terwijl een marketingbureau meer een langetermijnspel speelt.

Een lead generation bureau koopt veel advertenties en duwt verkeer naar de landingspagina’s, het vastleggen van bezoekersinformatie, en het leveren van gekwalificeerde sales leads. Dit kan je meteen een boost geven. Maar, deze tactiek kan afvlakken en produceren afnemende opbrengsten op de lange termijn zonder een significante verschuiving in de strategie. En, zodra je stopt met het betalen voor de reclame, zullen de leads snel opdrogen.

Een marketingbureau zal meer tijd besteden aan het creëren van een zelfvoorzienend systeem. Door bijvoorbeeld een contentstrategie te ontwikkelen, kan een marketing agency je helpen organisch zoekverkeer naar jouw website te genereren door onder meer relevante blogs, productgidsen of tutorials te maken en te plaatsen. Dit soort content kan mensen naar jouw pagina brengen, en mensen steeds opnieuw met jouw merk in contact brengen.

Een ander belangrijk verschil tussen deze twee soorten bureaus is het soort leads dat ze opleveren.

Een lead generation bedrijf zal zich richten op de soorten leads die ze verzamelen. Zij nemen vaak contact op met leads om ze handmatig te verifiëren, te categoriseren of te kwalificeren voordat ze worden doorgegeven aan jouw verkoopteam, zodat er alleen nog een follow-up of een gerichte pitch nodig is om ze binnen te halen als klant.

Een marketingbureau automatiseert dit proces vaak, waardoor leads worden aangeleverd die misschien niet zo warm lopen voor jouw product of dienst. Een voordeel van dit type automatisering is dat het gemakkelijk op te schalen is naarmate het verkeer en de leads toenemen.

Beide bureaus kunnen meetbare resultaten leveren en de richting die je kiest zal afhangen van jouw specifieke en unieke bedrijfsdoelstellingen.

Kies Latour Media voor het beste van beide

Maar wat als je niet hoefde te kiezen tussen een lead generatie agency en een marketingbureau?

Latour Media is er trots op dat het marketing- EN lead generatie specialisten heeft die geavanceerde strategieën en AI-technologieën gebruiken om jouw merk verder te ontwikkelen, te laten groeien en uit te breiden. Als echte partners analyseert Latour Media jouw bedrijf en biedt advies op maat van jouw behoeften.

Als je op zoek bent naar iets meer dan een op maat gemaakte benadering van groei, is samenwerking met een agency als Latour Media het antwoord om het juiste publiek te bereiken en de concurrentie te verslaan.

Neem vandaag nog contact met ons op om te zien of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een van onze marketing programma’s.