fbpx

Hoe vind je micro influencers?

Het creëren van betrokkenheid en een loyale merkgemeenschap is een uitdagende taak als je vanaf nul begint. Je moet geloofwaardig, inspirerend en benaderbaar zijn, en dat is nog maar de eerste kleine stap. Daarom is het slim om met micro influencers samen te werken.

Deze content creators hebben al een loyale fanbase opgebouwd en richten zich op een gerichte niche. Als gevolg daarvan hebben ze een hoge engagement rate en een hoge mate van vertrouwen.

Als je de juiste micro-influencers vindt, zal je merk al deze voordelen plukken.

Natuurlijk, het probleem is het vinden van deze influencers in de eerste plaats. En daarvoor bent u hier op de juiste pagina. We zullen hieronder verschillende strategieën met je delen over hoe je micro-influencers kunt vinden op verschillende social media platforms!

Een jonge vrouwelijke influencer neemt zichzelf op met haar mobiele telefoon op een statief.
Waarschuwing: Voordat je micro-influencers vindt, zul je andere stappen in je strategie moeten doorlopen, zoals het stellen van doelen en KPI’s, het begrijpen van je doelgroep, het uitzoeken van de beste kanalen en tools, etc. Onze complete micro-influencer marketing gids behandelt al deze punten, dus zorg ervoor dat u het bekijkt.

Pro tip: Micro-influencers hebben een niche-publiek van verschillende grootte, afhankelijk van het platform waarop ze actief zijn:

Micro-influencers op Instagram: 5k tot 50k volgers
Micro-influencers op TikTok: 100k tot 250k volgers
Micro-influencers op YouTube: 10k tot 100k abonnees

Hoe vind je Micro-influencers op Instagram?

Instagram is een efficiënt platform voor online reclame met bewezen succespercentages. Hier is hoe je micro-influencers op Instagram kunt vinden:

Hashtags

Deze stap begint met één simpele vraag: wat is je niche? Laten we zeggen dat het antwoord babykleding is.

Op dit punt kun je beginnen met het schrijven in het zoekvak van Instagram “#baby,” “#mom,” of “#parenting” en kijken wat er naar boven komt. Je kunt relevante hashtags krijgen zoals #babyfashion, #babylove, #momlife, enz. Vervolgens zou je op deze foto’s kunnen klikken om te zien wie ze gepost heeft en hoeveel likes/shares ze hebben.

Je ziet waarschijnlijk al het probleem hier, toch?

Dat hele proces is lang en vervelend. Het is als zoeken naar een naald in een hooiberg! Die taak kan echter eenvoudiger zijn als je:

Het zoekwoordzoekprogramma van Instagram gebruikt om specifiekere zoekwoorden te vinden
Zoekt naar branded hashtags van andere merken om te zien met welke influencers je concurrenten hebben samengewerkt
Uiteraard is een snelle hashtag-zoekopdracht met je bedrijfsnaam een must. Dat brengt ons bij het volgende punt:

Uw gemeenschap

Op zoek gaan naar potentiële influencers in je fanbase is vrij intuïtief. Echte mensen die deel uitmaken van uw gemeenschap en posten over uw merk zullen waarschijnlijk een team met u vormen in een officiële hoedanigheid.

Maar eerst, neem hun profielen onder de loep. Probeer hun interesses en waarden te peilen op basis van wat ze posten, wie ze volgen, wie ze aanspreken. Deze mensen en uw merk moeten dezelfde denkrichting hebben.

Zorg er vervolgens voor dat deze content creators alle vakjes aankruisen in termen van publieksgrootte en engagement.

Uw lokale omgeving

Als uw merk lokaal producten of diensten verkoopt, probeer dan de locatiefunctie van Instagram om potentiële micro-influencers in uw omgeving te vinden. Dat is een efficiënte strategie, want het betekent dat die content creators jouw goederen ter plekke kunnen komen uitproberen.

Stel je dit eens voor:

Je bent eigenaar van een coffeeshopketen, en Instagram toont je een paar populaire micro-influencers in je omgeving: een EMT, een leraar, en een drukbezette ouder. Net als iedereen willen deze mensen zich de hele dag vol energie voelen. Het is gemakkelijk om ze een bericht te sturen waarin je ze uitnodigt voor een gratis kopje koffie en een face-to-face vriendelijk gesprek.

Aanbevolen Influencers

Stel, je vindt een influencer die je leuk vindt, maar ze hebben te veel of te weinig volgers. Of ze werken samen met een ander merk of zijn op dit moment niet erg enthousiast over een samenwerking.

En dan is er de aanbevelingsfunctie van Instagram.

Zodra je op “volgen” klikt op iemands account, toont Instagram een lijst met andere voorgestelde accounts waar je doorheen kunt bladeren. Gebruik deze tool om een ander micro-influencerprofiel te vinden dat beter bij je huidige doelen zou passen.

Hoe vind je micro-influencers op TikTok

TikTok micro-influencers zullen u helpen trends te starten en uw gemeenschap een kick-start te geven als uw merk viraal wordt. Hier is hoe je ze kunt vinden.

Hashtags

Geen verrassing hier: hashtags zijn uitstekende hulpmiddelen op TikTok zoeken, ook omdat ze u toelaten om de juiste informatie en beïnvloeders te filteren. Als uw goederen en diensten spreken tot een exacte niche, deze hashtags zijn uiterst nuttig in het beperken van de juiste mensen.

TikTok micro-influencers die specifieke hashtags gebruiken hebben een loyale fanbase die dezelfde hashtags gebruikt die relevant zijn voor uw branche.

Met andere woorden, deze hashtag is de eerste indicator dat jouw merk klikt met deze community.

Onderwerpen

U wilt relevant blijven voor uw publiek, dus u heeft TikTok micro-influencers nodig die geïnteresseerd zijn – en meer dan dat, gepassioneerd – over uw niche.

Sommige marketeers gebruiken hashtags om deze onderwerpen te vinden, maar dat is niet genoeg. Een micro-influencer kan maar één of twee keer posten over #huisdier-ouderschap, terwijl zijn profiel helemaal over parachutespringen gaat.

Je snapt de essentie.

Als je deze weg wilt bewandelen, moet je je profiel en hashtag grondig doorzoeken.

Je kan ook gewoon inBeat.co openen om netjes georganiseerde micro-influencers te vinden volgens jouw voorkeuren. En ja, het is gratis.

Een screenshot van de inBeat Influencer search tool, die het makkelijk maakt om influencers te vinden.

Locatie

Als je alleen in bepaalde landen verkoopt, wil je influencers uit die plaatsen. Bijvoorbeeld, een Amerikaanse micro-influencer zou niet veel waarde brengen als je auto’s verkoopt aan inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Omgekeerd zou een Britse auto-instructeur dat wel doen.

Maar nogmaals, zoeken naar locatie criteria is een vervelend proces, en inBeat kan de dingen veel gemakkelijker voor je maken.

Het is gemakkelijker als je goederen en diensten slechts in één stad verkocht worden, omdat je minder profielen hoeft te onderzoeken. Eens je de perfecte kandidaten hebt gevonden, personaliseer je je berichten naar hen.

Deze content creators moeten uw bedrijf bezoeken, dus zorg ervoor dat hun bezoek soepel verloopt.

Hoe vind je micro-influencers op YouTube

Je kunt YouTube micro-influencers voornamelijk gebruiken om de fijne kneepjes van je product uit te leggen en om nuttige tutorials of DIY series te posten. Hieronder lees je hoe je deze micro influencers kunt vinden.

YouTube BrandConnect

Met YouTube BrandConnect kun je de juiste influencers vinden op basis van campagnetype, budget en andere doelen. Je hebt concrete zoektermen, dus BrandConnect stelt je in staat om een shortlist te maken van relevante content creators voor je publiek.

Bovendien beschikt BrandConnect over remarketinglijsten en ook de mogelijkheid om nieuwe video’s te maken van uw oude content. Deze tool garandeert dus dat je jouw content kunt hergebruiken om geld te besparen.

Voeg de Shopping Shelf en App Promo functies toe om er zeker van te zijn dat u uw advertenties op de juiste manier monetariseert. En, als je de resultaten van je influencer marketing campagnes wilt bijhouden, biedt Google tal van waardevolle tools.

Google/YouTube zoeken

Dit is een makkelijke. Ga naar Google en typ “jouw niche + YouTuber”-bijvoorbeeld, “Koffie + YouTuber,” en je krijgt een ton van de resultaten in die industrie van jou.

Bekijk vervolgens de video’s, bekijk de profielen van de YouTubers, en kies degene met wie het klikt.

Pro tip: Voeg andere relevante zoekwoorden toe aan jouw Google-zoekopdracht om jouw keuzes te beperken. Je kunt bijvoorbeeld de naam van jouw stad toevoegen als je eigenaar bent van een lokale coffeeshop.

YouTube trending

Ga naar het linkerdeel van je scherm, onder de sectie “Verkennen”, en je zult het tabblad Trending zien, dat je de populairste video’s van dit moment laat zien. Voeg vervolgens trefwoorden toe op basis van je branche, onderwerpen of locatie om te zien welke micro-influencers tevoorschijn komen.

Deze strategie werkt goed omdat je de makers van inhoud met een hogere betrokkenheid kunt beperken.

Type bijvoorbeeld “NL car reviews” om een ton aan video reviews te krijgen.

Maar dit wordt alleen maar beter: YouTube biedt handige filters voor de Trending-sectie, zoals uploaddatum, contenttype, duur en locatie.

Eerder gesponsorde inhoud

Natuurlijk wil niet iedereen op YouTube met een groot aantal volgers samenwerken met een merk. Soms kun je mensen overtuigen die zichtbaar gepassioneerd zijn over je merk of je niche, maar meestal is dat gewoon verspilde moeite.

Om je wat tijd te besparen, is hier een snelle tip.

Wanneer je op YouTube zoekt naar specifieke trefwoorden, voeg dan “gesponsord” of “advertentie” toe om de makers van betaalde inhoud te beperken.

Hashtags

Ja, hashtags werken ook op YouTube, en om dezelfde redenen als hierboven besproken.

Ze helpen je relevante micro-influencers te vinden die:

  • Dezelfde waarden delen als jouw merk
  • De doelgroep aanspreken die je nodig hebt
  • De onderwerpen bespreken die u belangrijk vindt

Andere manieren om Micro – Influencers te vinden

Het vinden van de juiste micro-influencers is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat uw content bij het juiste publiek terechtkomt. Dat is de sleutel tot het genereren van betrokkenheid en het verhogen van uw omzet.

De tools die we hierboven besproken hebben zijn fantastisch als je een bepaald medium in gedachten hebt.

Maar als je nog niet duidelijk bent over je strategie of op zoek bent naar een meer veelzijdige micro-influencer, kun je andere alternatieven proberen.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het aanspreken van je werknemers. Deze mensen weten alles over je merk; ze maken alle actie achter de schermen mee en hebben unieke inzichten.

Je kunt ook proberen om je te mengen op lokale evenementen als je een klein lokaal bedrijf hebt. Deze strategie werkt beter dan jouw content doelloos naar de wereld te verspreiden. Als je jouw toekomstige partners persoonlijk spreekt, schept dat een specifieke band en voel aan of je op dezelfde golflengte zit.

Tot slot zullen influencer marketing bureaus zoals LatourMedia jou veel tijd en geld besparen. Alle oplossingen die we hierboven besproken hebben kosten uren tot dagen om uit te voeren. Daarna moet je dubbel-checken, wachten op het antwoord van de micro-influencers, die antwoorden evalueren, en soms zelfs opnieuw beginnen.